Bornholm og Ertholmene

Lidt om Bornholm og Ertholmene

Gammelt sagn

Et gammelt sagn fortæller, at da gud havde skabt hele norden, havde han en lille smule tilbage af alt det bedste...

Han havde lidt af de vildeste klipper, det mest frådende hav, det fineste sand, de smukkeste udsigter og de allerskøn­neste skove. Alt dette tog han i sin store hånd, æltede det godt sammen og kastede det langt ud i Østersøen.

Således skabtes Bornholm...

Hvordan Landet Bornholm blev dannet er også beskevet i et andet digt, der er lidt om Bornholm i tal, lidt om Bornholms og Ertholmene's (måske bedre kendt som Christiansø) historie.

Der er lidt billeder og beskrivelser af nogle af Bornholms og Ertholmene's seværdigheder.

Tag på ferie på Bornholm, hvis i ellers kan ..?

Hvad forbindelsen mellem København og Rønne angår, da er den i år med paketskibene gjorte begyndelse meget prisværdig, men efter nutidens fordringer kun lidet tilfredsstillende; thi på en tid, hvor befordring med dampskibe tilbyder sig i enhver retning, afskrækkes mange fra at besøge Bornholms skønne, grandieuse natur, når man skal underkaste sig de savn og ubekvemmeligheder, der er forbundne med benyttelsen af et indskrænket sejlskib, og vil derfor håbe, at den nye dampskibsforbindelse, der nu bliver åbnet mellem København, Ystad og Stralsund, må blive udstrakt til Rønne, og denne by anløbet, om end ikke hver, så dog hver anden uge, hvilken den for ruten bestemte tid tillader.

(Bh. Avis 17.9.1841)

Men læs / se endelig videre på de næste sider, der er måske noget du gerne vil opleve?