Min forskning

Starten på min egen forskning

Træ

For en hel del år siden begyndte jeg at fundere over hvordan familien Jensen egentlig var startet. Desværre, kom jeg først rigtigt igang efter at mine forældre var døde og et par arvesager i familien. Dog viste jeg, at min far var ud af en søskendeflok på 10, jeg havde også nogle navne, men hvor skulle jeg begynde at lede efter dem ?

De første spor kom i forbindelse med at jeg arvede efter nogle familiemedlemmer. Der var oplysninger om familiemedlemmer, som jeg kun havde hørt om og nogle som jeg havde set og mødt. Dette satte fantasien igang, måske var der noget adeligt i familien, eller berømte personer, eller ..?

Dette måtte jo undersøges nærmere. Så efter et besøg på Lokalarkivet i Rønne, hvor jeg efter nogle få oplysninger, som stammede fra et billede af min farmor og farfar, fandt frem til min oldemor og en bror til min farfar. Efter denne success, søgte jeg om hjælp på Bornholms Slægts- og Lokalhistoriske Forening hjemmeside, for at finde flere oplysninger. Den kom også, i form af flere A4-sider med diverse oplysninger. Disse personer og oplysninger førte mig tilbage i tiden, til omkring år 1590-1600, eller til Christian d. 4's tid. Disse oplysninger fortalte mig, at jeg "hørte" til Dich-slægten, som havde udgangspunkt i Svaneke. Oplysningerne viste også at Wolffsen-slægten, som også havde udgangspunkt i Svaneke, var halv-familie / -slægt. Disse to slægter hører til blandt de "ældre slægter" på Bornholm, dette satte lidt skub i eftersøgningen.

Men så pludselig en dag, lå der en besked på min hjemmeside, fra en dame i Sydsverige. Jeg kontaktede hende, og nogle dage senere kom der en konvolut med ca. 8-10 A4-sider med aner i Skåne. Det viste sig, at hun var i slægt med en som var flyttet til Bornholm og giftet sig der. En af sønnerne herfra havde så giftet sig med min tante.

Danmarkskort

Kort visende Danmark, de tidligere danske
besiddelser i Sydsverige og Bornholm

Forskningen i denne gren, førte mig vidt omkring på Bornholm, Skåne samt Jylland. Jeg modtog også oplysninger om, at jeg på en anden hjemmeside kunne finde familie eller slægtninge. Jo tak, der var cirka 100+ A4-sider med oplysninger.

Herfra udviklede tingene sig. Jo længere jeg kom tilbage i generationerne i Skåne, var der pludselig en slægt fra Jylland der blandede sig. Jo længere jeg kom op mod nutiden, fandt jeg så ud af at der var nogle personer, der var udvandret til Amerika. Under søgning på disse personer, fandt jeg tillige ud af, at der var navnelighed med personer i England og Tyskland. Jeg ved dog ikke om disse englændere og tyskere har nogen forbindelse med min skånske og bornholmske slægt.

Her sidder jeg så i dag, med et kæmpe puslespil, som vil tage en masse tid at lægge. Dette, vil dem der har beskæftiget sig med slægtsforskning i længere tid, sikkert nikke genkendende til, dertil kommer så en masse løse ender med personer/familier, der har samme slægtsnavn, eller ikke findes der hvor man forventede det, men skal findes et helt andet sted eller land.

Men en ting er helt sikker, jeg ved godt hvad jeg skal bruge en hel del af min fritid på i de næste MANGE år.

Anetavler mm. i PDF-format


Diverse links